Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

JARC exigeix al DAAM que doni prioritat al porcí en els ajuts dels plans de millora

1 fotos

En el marc de la reunió mantinguda el dimecres a la tarda amb el Conseller d'Agricultura, la sectorial del porcí de JARC va exigir al Departament que doni prioritat a les peticions per adaptar-se al benestar animal en la línia d'ajuts als plans de millora. Alhora, es va reclamar que aquesta línia sigui compatible amb les ajudes compromeses pel DAAM per a millorar la liquiditat de les explotacions agràries.

Els Plans de Millora permeten accedir a un ajut base del 40% però que pot arribar fins al 60% de la inversió realitzada (màx. 120.000€ per Unitat de Treball Agrari (UTA). Uns percentatges que depenen bàsicament si qui els demana és un jove (+10%) i si es troba en zona desfavorida (+10%). D'acord amb un estudi realitzat per JARC, l'import mínim per a l'adaptació d'una granja de 500 truges suposa una despesa de 120.000 euros.

Des de JARC es va reclamar també que aquests ajuts siguin compatibles amb altres línies com la de liquiditat de les explotacions que està a punt de publicar el DAAM per tal de poder fer front a les despeses del 60% de la inversió restants, ja que el sector travessa greus dificultats econòmiques a causa dels baixos preus als que es cotitza la carn de porcí. D'aquesta manera, i segons les xifres de JARC per poder absorbir les inversions per a l'adaptació al Benestar Animal, el preu del porc no hauria de ser inferior als 1,30 e/quilo viu.

D'altra banda, cal recalcar que l'adaptació al benestar suposarà per a moltes explotacions haver d'incrementar les dimensions de les seves granges, ja que en cas contrari hauran de reduir la cabana que actualment tenen, amb la consegüent pèrdua de competitivitat que això suposa. En aquest marc, des de la sectorial del porcí de JARC es demana que es facilitin i s'agilitzin tots els tràmits necessaris des del punt de vista urbanístic i mediambiental per tal que els ramaders puguin complir amb les exigències de benestar animal.

 

 

Data de Publicació 12 Març de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , ajudes i subvencions , DAAM , JARC , porcí , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.