Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

L'ametller, un fruiter més que cal cuidar

3 fotos

Seròs va acollir durant el mes de gener la Jornada Tècnica del Cultiu Modern de l'Ametller amb l'objectiu de posar de manifest la importància d'aquest fruiter, sovint considerat un cultiu marginal i de subsistència, i afavorir-ne la seva implantació.

Durant la jornada es va destacar la necessitat de tractar l'ametller com un fruiter més incorporant-lo al sistema de reg, utilitzant varietats de floració tardana i, en definitiva, cuidant-lo com si d'un presseguer es tractés. I és que l'ametller és una de les espècies fruiteres més resistents a la sequera, però que a la vegada incrementa la producció i millora la rendibilitat amb un sistema de reg. Als EUA i a Austràlia, per exemple, el rendiment de plantacions d'ametller és d'entre 2.000 i 3.000 kg de gra/ha (entre 4.000 i 6.000 euros/ha), mentre que a Espanya, la producció és d'entre 100 i 150 kg de gra/ha (uns 450 euros/ha). Tot i aquestes dades, la situació de l'ametller en territori espanyol està canviant i en zones d'Aragó s'estant aconseguint 1.800kg/ha.

Durant la jornada, on també hi col·laborava l'IRTA, es van donar a conèixer 4 varietats d'ametller, que tenen una floració tardana, són autofèrtils, tenen una alta capacitat productiva i del fruit, són fàcils de podar i tenen vigor i tolerància a condicions adverses com sequera o malalties. Es tracta de les varietats Tarraco, Vairo, Constantí i Marinada. En definitiva, una aposta que pot ser rentable i econòmicament sostenible.

 

 

Data de Publicació 12 Febrer de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , jornades , Seròs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.