Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 104Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

La campanya de fruita té cobertes les necessitats de mà d'obra

La Subdelegada del Govern a Lleida ho anuncia en el decurs de la reunió de Comissió agrària de planificació de la campanya

2 fotos

La Subdelegada del Govern de l'Estat a Lleida, Inma Manso, ha llançat avui el missatge que "la campanya de fruita de Lleida té, ara per ara, cobertes les necessitats de mà d'obra i no calen més treballadors per tirar-la endavant".

Manso ha fet aquestes declaracions després d'haver escoltat les intervencions d'organitzacions empresarials i sindicals en el decurs de la reunió de la Comissió provincial de Seguiment del Conveni Marc per a la planificació i ordenació de les campanyes agrícoles de temporada.

La Subdelegada ha insistit que "tenint en compte que les previsions de producció es situaran, segons les primeres previsions fetes, en quantitats similars o a la baixa en relació a la campanya de fruita anterior i que es constata que les necessitats de mà d'obra que requeriran els pagesos i empresaris agraris estan pràcticament cobertes, cal fer una crida per a que la gent que no tingui ja aparaulada la feina o el contracte vinguin a Lleida buscant feina".

Fins ara, la dependència d'Ocupació i Seguretat Social a Lleida ha rebut sol·licituds per a 822 treballadors estrangers dels quals 532 són no comunitaris que han adquirit el dret legal a treballar en la campanya al haver-ho fet en les dues temporades anteriors i 220 corresponen a treballadors rumanesos que requereixen autorització de treball per la vigència de la moratòria laboral amb aquest país.

La Comissió agrària ha destacat, en aquest sentit, la necessitat de col·laboració entre tots els agents implicats en la campanya per garantir, una campanya més, l'alt compliment de les normatives per part de contractants i contractats.

La Inspecció provincial de Treball durà a terme entre els mesos de juliol i setembre, tal i com ha fet en les anteriors campanyes, unes 200 visites d'inspecció per detectar possibles irregularitats laborals, salarials i de contractació .

D'altra banda, la representant de la Direcció General de Migracions del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social, Rosa Escalera, present a la reunió, ha anunciat que la Secretaria General d'Immigració i Emigració manté per aquest any la convocatòria d'ajuts per allotjaments de temporers dotada amb una partida de 200.000 euros i ha recordat que la partida de la campanya anterior només va concedir ajuts per valor de 54.800 euros per manca de sol·licituds.

A la reunió de la Comissió agrària han assistit també per part de l'Administració de l'Estat, el cap de la Dependència provincial d'Ocupació i Seguretat Social, Francesc Sales; el Subdirector provincial de Gestió Econòmica i Serveis del Servei Públic Estatal d'Ocupació (SEPE), Rafael Pérez i el cap de la Inspecció provincial d'Ocupació I Seguretat Social, José Vicedo.

Per part de l'Administració autonòmica, hi ha assistit el cap provincial del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC), Oriol Salvia, la Delegada territorial de la Inspecció de Treball de la Generalitat, Anna Isabel Sánchez; així com representants de la patronal Afrucat i dels sindicats UGT i CCOO, Asaja, Jarc, Urapac-Upa.

 

 

Data de Publicació 07 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Govern estatal , immigració "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.