Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 1 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El preu de l'oli d'oliva ha caigut fins a un 52% en l'última dècada

Els sindicats signen un manifest en defensa de la viabilitat del sector

1 fotos

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC), la Unió de Pagesos de Catalunya, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA) han subscrit un manifest conjunt contra la greu crisi de preus en el sector de l'oli d'oliva. Les organitzacions catalanes alerten que, qualsevol sector que vengui de manera continuada per sota del cost de producció, està destinat a desaparèixer.

El preu de l'oli d'oliva ha caigut fins a un 52% en l'última dècada i actualment se situa en 1,72 euros per quilo, un 30% menys del preu que tenia fa només 4 campanyes quan se situava en 2,44 euros. El mateix Govern espanyol ha reconegut el preu de l'oli verge extra (1,72 €/kg) està molt per sota del cost de producció, establert en 2,46 €/kg segons l'estudi de la cadena de valor i formació de preus del Ministeri d'Agricultura. Encara més greu és el cas de la davallada del preu de les olives per almàssera, que ha disminuït un 67% des de l'any 2006, i ha passat de 0,68 €/kg d'olives d'aleshores als 0,22 €/kg d'olives d'aquesta campanya (2011/12).
 
Davant d'aquesta situació que s'arrossega des de fa anys, les mesures de mercat plantejades per Brussel·les, com l'emmagatzematge privat, són clarament insuficients i no permeten aconseguir una recuperació dels preus en origen. Els últims emmagatzematges realitzats així ho demostren.
 
Les diverses organitzacions alerten que aquesta és una situació de crisi de preus i no de crisi de mercat. El mercat de l'oli d'oliva és un mercat global, on la previsió de consum per aquesta campanya al món s'estima en 3,0785 milions de tones d'oli per una producció de 3,0980 milions de tones d'oli, quedant, només, 19.500 tones d'oli d'oliva per enllaçar campanyes; per tant, tot l'oli d'oliva es ven i no hi ha excés d'oferta.
 
La situació per a la pagesia de l'olivera i de les cooperatives elaboradores és insostenible perquè veuen com augmenten les seves despeses mentre es redueixen els ingressos. I, per aquest motiu, entén que cal establir mesures en defensa de la viabilitat del sector productor d'oli d'oliva a Catalunya, de la seva pagesia i de les seves cooperatives.
 
 
Mesures en defensa de la viabilitat del sector productor d'oli d'oliva a Catalunya

 

 

Data de Publicació 30 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , preus , sindicat agrari "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.