Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Comença la campanya del préssec amb bones perspectives

La manca de producte primerenc i les condicions climatològiques fan preveure una millor campanya que la passada

1 fotos

La collita del préssec de la demarcació de Lleida va començar aquest dijous amb un retard de 7-10 dies respecte a la campanya passada i sobre les mateixes dates que en un any normal.

Afrucat, Associació Empresarial de la Fruita de Catalunya, valora de manera positiva aquest inici de campanya que es dona en un entorn de preus correctes. El "retorn a la normalitat", pel que fa a dates de collita, junt amb un seguit de circumstàncies com són el fred de principi d'any, que ha provocat una manca de producte primerenc, i les previsions climàtiques amb temperatures amb tendència a l'alça, que normalment provoquen un increment europeu de consum de fruita d'os, fa esperar una campanya millor que la passada.

Les primeres dades de previsions de fruita d'os indicaven un augment global a nivell català del 4%. Per grups, el préssec rodó disminuïa un 3%, el préssec pla pujava un 41%, la nectarina augmentava un 4% i la pavia baixava un 16%. Per tant, Catalunya continuava la seva especialització en préssec pla i nectarina.

Aquesta producció catalana de fruita d'os es preveu que tingui enguany com a principal destí l'exportació. L'any 2011 les exportacions van arribar al 71% del total en préssec roig i al 73% en nectarina. Pel que fa a destinacions, en la campanya passada, Rússia li va prendre el primer lloc d'importació de préssec català a Alemanya, amb un 23 i un 19% respectivament, seguides de França, Itàlia, Polònia i Països Baixos. Mentre que Alemanya va continuar essent el primer destí de la nectarina catalana rebent el 20% de les exportacions, seguida de Rússia amb el 18%, Itàlia, França, Polònia, Països Baixos i Bèlgica.

 

 

Data de Publicació 31 Maig de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia , mercats "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.