Aitona oferirà aquest 22 de juliol a tot el Baix Segre la Diada de la Fruita Dolça, esdeveniment culminant del projecte Fruiturisme engegat ara fa poc menys d'un any. Visites, exposicions, tallers, conferències, activitats per a infants o restauració, entre d'altres, ompliran una jornada dedicada a la vinculació entre el turisme i la fruita dolça.
Les activitats que es duran a terme giren al voltant de la difusió dels bons hàbits alimentaris que comporta menjar fruita dolça, exposicions de les varietats de préssecs i conferències sobre fruita deshidratada, amb les seves pertinents degustacions. Entre aquests actes, cal destacar els tallers de cuina amb la fruita dolça com activitat principal, que comptaran amb la presència de diversos cuiners del territori especialistes a barrejar els conceptes de cuina tradicional amb la fruita dolça. A més, es donarà a conèixer l'important treball que s'està realitzant amb les escoles i se sortejaran diversos lots de fruita dolça i lots de productes de la terra entre els visitants.
La venda directa de fruita dolça vol ser l'acte estrella d'aquesta Diada de la Fruita Dolça i la pretensió és situar Aitona al mapa turístic del país per tal d'atreure visitants que vinguin a conèixer el món de la producció fructícola al Baix Segre. Per afavorir aquest fet, la majoria d'actes es retransmetran via streaming per a tot el món.
Fruiturisme és un projecte pioner engegat pel consistori aitonenc que compta amb el suport d'institucions com Generalitat, Diputació i consells comarcals, entre altres. L'objectiu és promocionar el turisme vinculat a la fruita dolça.
** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.