Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Afrucat alerta que s'afegeixen traves a l'exportació de 100 milions de quilos anuals de fruites i hortalisses

1 fotos

Afrucat, Asociació Empresarial de Fruita de Catalunya, alerta que a partir del proper dia 1 de setembre les duanes catalanes que inspeccionen els camions de fruites i hortalisses que surten de l'estat deixaran de funcionar els dissabtes. Aquesta mesura afectaria a una mitjana de 4.000 camions anuals que travessen les fronteres en cap de setmana.

Segons Manel Simon, Director general d'Afrucat, "això pot provocar que molts camions amb fruites i hortalisses que van a l'exportació es vegin obligats a retrassar l'enviament de la mercaderia o a buscar duanes forànies on passar els controls". Simon afegeix que "la situació s'agreuja tenint en compte que les duanes franceses no faran controls fitosanitàris a mercaderies que no siguin del seu país, el que forçaria els camions espanyols a buscar duanes a Bèlgica, Holanda o fins i tot Lituània, amb la corresponent problemàtica pel que fa a impostos i amb un increment dels costos de la inspecció que poden arribar a ser fins a 7 superiors".

La duana de Lleida no treballa habitualment en dissabte, malgrat les reivindicaions del sector fruiter lleidatà, però la de Vilamalla a Girona sí que ho fa i és la que canalitza tots els camions catalans i de tot el litoral espanyol. Arrel de jubilacions dels funcionaris i del fet que s'ha passat de 3 inspectors a 1 en aquest darrer any, el funcionament de la duana serà exclusivament de dilluns a divendres.

Un altre dels canvis que afectarà les exportacions de fruites i hortalisses, a partir del proper 15 de setembre, serà que la duana de Vilamalla no inspeccionarà cap camió amb destí a Rússia que no sigui de les comarquees gironines.

Anualment uns 20.000 camions de fruites i hortalisses passen per la duana gironina, dels que un 20% ho fan en dissabte. Del total dels camions, la meitat tenen Rússia com a  destí final.

Tot i que els protocols en matèria de fruites i hortalisses de les duanes els marca el Ministeri d'Agricultura, el seu personal depèn del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques, essent directament el subdelegat del govern de Girona el que ha autoritzat el canvi en els horaris de funcionament.

 

Data de Publicació 29 Agost de 2012
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.