Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 4 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El SOC enviarà 17.000 cartes a aturats per oferir-los feina a la fruita

Es preveu que la campanya d'enguany generi ocupació per unes 10.000 persones

  • Imatge de la reunió
  • Roda de premsa
2 fotos

El ciutadà espanyol que estigui en situació d'atur tindrà prioritat respecte la contractació en origen a l'hora d'entrar a treballar a la campanya de recollida de la fruita, que començarà durant el mes de maig. Així ho han explicat el delegat del Govern a Lleida, Miquel Pueyo, i el subdelegat del Govern central, José Ángel Flores, després de reunir-se amb els alcaldes del Baix Segrià i amb responsables de les forces i cossos de seguretat per coordinar les mesures en relació a la campanya de recollida de la fruita d'aquest any 2010. Una de les novetats presentades és el traspàs del Govern central a la Generalitat d'una part de les competències en matèria d'inspecció de treball que permetrà que el govern català efectui les inspeccions que es duran a terme durant la campanya. A més, s'instal·larà una oficina policial a Aitona per recollir denúncies, la qual esdevindrà la base dels operatius de patrullatge de la zona.

Degut a l'alt índex d'atur registrat, enguany, igual que es va fer l'any passat, el Servei d'Ocupació de Catalunya, el SOC, enviarà 17.000 cartes a aturats per oferir-los treballar a la fruita. Per contra, la contractació en origen es reduirà un 24% respecte l'any 2009. En aquest sentit es preveu que unes 600 persones, la majoria d'origen colombià, siguin contractades per aquesta via enfront les 850 de l'any anterior. La necessitat de mà d'obra rondarà les 10.000 persones i es compta amb una producció de 270.000 tones de préssec i nectarina, 210.000 de poma i 208.000 de pera.

Pel que fa a la problemàtica de la contractació il·legal, la Generalitat pretén extingir-ho amb nombroses inspeccions durant tota la campanya, entre unes 250 i 300, i evitant els assentaments. D'altra banda, Pueyo ha explicat que s'instal·laran tres oficines mòbils per facilitar la contractació a més de les 33 oficines de gestió laboral a diversos municipis.

Per últim, Pueyo i Flores han explicat que no es prendrà cap mesura per frenar l'arribada massiva de persones que volen treballar "perquè evitar que vingui gent és molt complicat".

A la reunió hi han assistit els alcaldes i alcaldesses d'Aitona, Alcarràs, La Granja d'Escarp, Seròs, Soses, Torres de Segre, Massalcoreig i Lleida.

Data de Publicació 29 Abril de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Aitona , ajuntaments , Alcarràs , Generalitat , La Granja d'Escarp , Lleida , Massalcoreig , pobles Baix Segre , Seròs , Soses , Torres de Segre "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.