Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Les últimes tendències de la cirera, l'albercoc i la pruna

5 fotos

Catalonia Qualitat va organitzar el passat 26 de març la XII Jornada de la cirera, la pruna i l'albercoc a Seròs. Les ponències van durar tot el matí i van abordar temes com les problemàtiques i solucions al cultiu d'aquests arbres fruiters, les últimes tendències en la creació de noves varietats d'albercoc i la marca com a element diferenciador del producte.

El cuc capgròs, els talps, els talpons i els ratolins són els enemics principals d'aquests arbres i fins i tot li poden causar la mort. Francesc Xavier Miarnau, Enginyer Tècnic Agrícola i productor, va afirmar, durant la seva ponència, que s'ha de demanar al DAR una ampliació de registre, ja que "cada cop tenim menys productes autoritzats per combatre'ls".

Marie Laura Lambertin, directora de COT International, va presentar la seva empresa alhora que explicava amb quines varietats d'albercoc treballen. Factors com la producció, l'època de floració, el color i el gust són els elements que modifiquen per crear un albercoc que atregui la mirada dels compradors i sobretot que tingui un gran efecte al paladar. A banda de les modalitats de fruita d'albercoc que ja tenen seleccionades, Lambertin va explicar que estan treballant per crear noves varietats.

Pel que fa a la distribució de la producció a Catalunya, cal destacar que Lleida lidera el rànquing de la pruna i de l'albercoc amb un 43% i un 39% respectivament, mentre que en cirera arriba a un 23%.

 

Data de Publicació 31 Març de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , jornades , Seròs "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.