Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 8 + 2 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El DAR promou fruites, verdures i peix entre els escolars

1 fotos

El Departament d'Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR) promourà la fruita, la verdura i el peix entre els escolars de Catalunya durant aquest nou curs 2010/2011, per tal de canviar els hàbits de consum i per introduir en la població jove una dieta sana i equilibrada. Aquesta iniciativa consta de tres parts: una relacionada directament amb la promoció del consum del peix mitjançant tallers educatius a les escoles i visites programades a un centre divulgatiu; i l'altra, consistent en la ingesta de fruites durant l'horari escolar per tal d'afavorir el seu consum, no només en el recinte escolar sinó també a la llar. Totes les activitats s'iniciaran al mes d'octubre.

En aquest sentit, el passat dia 14 de juny, a Mercabarna (Barcelona), el conseller Joaquim Llena, va inaugurar el Centre Interactiu del Peix (CIP), un espai museogràfic interactiu que té com a principal objectiu donar a conèixer als més joves les diferents etapes que tenen els productes de la pesca, des que es pesquen fins que arriben a les llars i als restaurants, destacant els beneficis que aquests productes tenen per a la salut. Els escolars començaran les visites en aquest centre a partir del 6 d'octubre, i està previst que més de 5.000 infants visitin el CIP a partir del curs vinent.

D'altra banda, aquesta acció formativa sobre el peix es complementarà amb un pla de consum de fruites i verdures a totes les escoles de primària de Catalunya, que va ser presentat pel conseller Llena a Lleida el passat 21 de maig, després de l'èxit d'un pla pilot que es va realitzar durant el curs 2009/2010 a 231 escoles catalanes, amb un total de 50.000 alumnes. Aquesta darrera iniciativa va comptar amb la participació dels departaments d'Agricultura, Educació i Salut, així com de Catalonia Qualitat i Asofruit.

Gràcies a aquest èxit del pla pilot, en aquest nou curs lectiu està previst acostar la fruita i la verdura a prop de 400.000 alumnes catalans de centres públics i concertats de primària. El pla s'adreça a tots els centres públics i concertats de primària que desitgin participar-hi. Consistirà en distribuir gratuïtament fruita als centres escolars durant 2 o 3 dies al mes durant 8 mesos, entre octubre de 2010 i juny de 2011, perquè sigui consumida per l'alumnat a l'hora d'esmorzar o de berenar. El grup de destinataris són els alumnes de 6 a 10 anys. Però, si hi ha disponibilitat, es farà extensiu fins als 12 anys.

 

Data de Publicació 08 Setembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Catalonia Qualitat , Catalunya , centres educatius , DAAM , Educació , pesca "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.