Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 6 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

La campanya de poma i pera europees confirmen la seva tendència a la baixa

1 fotos

Les conclusions del Grup de Treball de Previsions "Poma i Pera" del Grup Consultiu de "Fruites i Hortalisses" de la Comissió Europea que va tenir lloc a Brussel·les, confirmen la reducció de la collita de pomes i peres dins de la Unió Europea. Mentre la producció de pomes ha baixat en un 15% respecte a la de l'any 2009, en peres el descens se situa en un 19%, tot i que aquesta dada encara pot ser superior.

AfruCAt, Associació Catalana de la Fruita de Catalunya, va presentar les actualitzacions a l'alça espanyoles (6,7% més en pomes, fins a les 501.000 tonelades; 2,2% en peres, fins a les 427.000 tonelades), amb les particulars davallades de producció de la poma Gal·la i de la pera conference de Rincón de Soto.

Altres aspectes destacables i que auguren bones perspectives a la campanya d'enguany és l'increment en l'autoconsum del mercat xinès, que, tot i que la producció ha estat similar a l'any passat, exportarà menys. També la demanda i els preus a l'alça del concentrat de poma, causat fonamentalment per la davallada en la producció de poma polonesa, pot ser un element que provoqui fluïdesa en els mercats.

Pel que fa al mercat, Alemanya, el principal consumidor europeu de pomes i peres, presenta nivells d'atur baixos i està menys afectat per la crisi. D'altra banda, altres productes que poden ser substitutius com és, la producció de kiwi a l'hemisferi nord i la de cítrics, baixen.

Nous mercats

Espanya, juntament amb Itàlia, França, Països Baixos, Bèlgica i Portugal ha signat un protocol comú amb EEUU per vendre-hi peres i pomes i
Bèlgica ha signat un protocol amb la Xina per a vendre peres. Finalment, les exportacions creixen any rere any cap als països del nord d'Àfrica amb bona demanda de Gales i vermelles.

 

Data de Publicació 07 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia , Espanya , internacional "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.