Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 1 + 10 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Unió de Pagesos denuncia la restricció en l'ús del gasoil bonificat

D'altra banda, acusa Carrefour i Alcampo per presumpta venda a pèrdues

1 fotos

Unió de Pagesos denuncia la restricció en l'ús del gasoil bonificat en les explotacions agràries que de manera il·legal fa el Govern de l'Estat. Les multes previstes per aquesta activitat van des de 600 euros en maquinària fins a 10 CV a 6.000 euros en maquinària superior als 50 CV.

Aquest reglament considera el transport agrari realitzat per compte aliè no inclòs en l'activitat de l'agricultura (incloses l'horticultura, la ramaderia i la silvicultura), mentre que la llei d'Impostos Especials estableix que es pot utilitzar gasoil bonificat en els motors de tractors i maquinària agrícola autoritzats per circular per vies i terrenys públics que s'utilitzin en l'agricultura (compreses l'horticultura, la ramaderia i la silvicultura).

Unió de Pagesos considera que aquesta restricció reglamentària suposa la vulneració de la jerarquia normativa, un atemptat a la llibertat d'empresa i, a més, atempta de forma discriminatòria contra l'organització eficient dels recursos de les explotacions agràries.

El sindicat, per aquest motiu, engegarà una campanya d'assessorament i facilitarà els recursos necessaris a tota la pagesia que es vegi afectada per aquesta restricció. En cas de no resoldre's aquesta qüestió per la via administrativa, a través d'una denúncia al Consell per la Defensa del Contribuent, Unió de Pagesos denunciarà els casos de manera col·lectiva a la justícia. En aquesta línia, convocarà una assemblea informativa, el dimecres 17 de novembre, a les 12 h, a la seu de Vic del sindicat (Virrei Avilès, 15, entresòl 1a) per tractar aquesta qüestió.

D'altra banda, Unió de Pagesos ha presentat denúncies contra dos establiments de les cadenes Carrefour i Alcampo davant la Direcció General de Comerç per presumpta venda a pèrdues o possibles pràctiques comercials il·legals en la venda de llet. En el cas de l'establiment de Carrefour, es regalava llet per un import determinat de compra i en el d'Alcampo es venia a 0,30 i 0,40 euros el litre. El sindicat recorda que el preu mitjà en origen que rep el productor per litre és d'uns 0,30 euros. D'altra banda, la Direcció General de Comerç ja ha comunicat l'inici d'actuacions en aquestes cadenes per determinar els fets denunciats per Unió de Pagesos.

El sindicat considera que l'existència d'ofertes de llet a preus amb els quals a vegades no es cobreixen els costos de producció que assumeix el ramader, ni els generats en totes les fases prèvies a la cadena alimentària, podria ser deguda a pràctiques il·legals com la venda a pèrdues. Fins i tot, caldria que les autoritats competents investiguessin si el producte té els nivells de qualitat requerits.

Unió de Pagesos reitera una vegada més la seva demanda al Govern per tal que extremi el control del compliment de les normatives que regulen les obligacions i els drets del mercat. Per a Unió de Pagesos, aquesta és una de les prioritats per aconseguir consolidar la pagesia professional a Catalunya.

 

Data de Publicació 15 Novembre de 2010
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , empreses , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.