Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 10 + 5 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Hisenda haurà de retornar el que va cobrar a pagesos per les expropiacions de l'AVE a Alcarràs

  • Jose Cabré, Joan Antoni Boldú i Maria Bagès, advocada, en roda de premsa
  • Jose Cabré, Joan Antoni Boldú i Maria Bagès, advocada, en roda de premsa
2 fotos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha dictaminat en una sentència que Hisenda haurà de retornar amb interessos els 86.000 euros que va carregar a quatre pagesos com a impost de la renda per es indemnitzacions de les expropiacions de les obres de l'AVE a Alcarràs l'any 1996. Hisenda els va comunicar el suposat deute a partir de 2001 i després de reclamar, aquests afectats van decidir recórrer davant el TSJC, assessorats pel sindicat Unió de Pagesos. La sentència publicada ara estableix que, quan Hisenda va començar el 2001 el procediment contra els afectats, la reclamació del tribut per l'exercici fiscal 1996 ja havia prescrit. Per això, anul·la les quantitats que se'ls van cobrar indegudament i en determina la devolució amb els interessos pertinents.

L'any 1996 Unió de Pagesos va defensar prop de 40 pagesos expropiats per les obres de l'AVE a la zona d'Alcarràs, Gimenells i Lleida. Anys després de rebre les indemnitzacions, Hisenda va reclamar i cobrar grans quantitats als pagesos afectats en concepte d'IRPF. Després de presentar les reclamacions, 4 dels afectats van decidir recórrer contra les liquidacions que els va cobrar Hisenda amb l'assessorament d'Unió de Pagesos davant el TSJC.

Ara, el TSJC ha determinat que l'any fiscal de referència és quan es van expropiar les terres als pagesos, el 1996, exercici fiscal que ha havia prescrit quan Hisenda va començar els requeriments el 2001. Hisenda havia considerat indegudament com a referència per reclamar el cobrament de l'impost l'exercici fiscal 1998, en el qual els pagesos van cobrar les indemnitzacions. Ara, la resta d'afectats tenen la porta oberta per reclamar aquests diners.

Es dóna la circumstància que aquesta zona expropiada va ser la primera que se li va demanar l'impost d'IRPF, fet que va agafar desprevinguts als pagesos ja que no ho van tenir en compte a l'hora de negociar les expropiacions.


Data de Publicació 09 Gener de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " Alcarràs , Gimenells i Pla de la Font , Lleida , sindicat agrari , tribunals , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.