Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 4 + 3 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Carrefour, doblement denunciat

1 fotos

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, JARC, ha presentat una denúncia contra la cadena Carrefour per la venda "a pèrdues" de l'oli que s'anunciava en els seus fulletons promocionals del 2 al 13 de gener. Des del sindicat denuncien el fet que enguany des de Catalunya, en aquest cas Sanitat, no es participi en la campanya anual d'inspecció de determinats productes que es coordina des del Ministeri de Sanitat, un fet que demostra que no s'ha tingut en compte la força que tenen aquestes accions tant per vetllar pels interessos dels productors com dels propis consumidors.

L'Institut Nacional de Consum del Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat coordina un seguit de campanyes anuals d'inspecció a determinats productes. Per a l'any 2011 s'ha decidit dur a terme una campanya de control i inspecció de l'oli d'oliva.

Aquestes inspeccions les han de dur a terme les comunitats autònomes coordinades per l'Institut. En concret en el cas de l'oli d'oliva està previst controlar 220 productes i les comunitats autònomes que ja han dit que hi prendran part són Andalusia, Castella-La Manxa, Extremadura, Madrid i Múrcia.

Precisament davant la passivitat de l'Administració catalana per a prendre part en aquests controls, JARC ha presentat la denúncia contra l'empresa de distribució Carrefour. La cadena ha endegat una promoció d'oli d'oliva verge extra a 1,76€/litre quan el preu mig en origen no ha estat mai per sota d'aquest import ni durant el 2010 ni en el que portem de 2011 i des del Ministeri d'Agricultura s'han situat la mitjana dels costos de producció de l'oli d'oliva verge extra en 2,49 euros/kg, molt per sobre del valor que s'oferta en aquesta cadena de distribució.

Els serveis jurídics de JARC han emès la denúncia davant les comunitats autònomes de Catalunya, mentre que COAG ho ha fet a Andalusia, Aragó, Castella-La Manxa i Múrcia adjuntant el fulletó publicitari en el qual es mostra en portada l'oferta d'oli d'oliva verge extra i verge extra fruitat marca Carrefour. Tant des de JARC com des de COAG es reclama una investigació exhaustiva de l'oferta ja que o bé s'està venent a pèrdues o pel contrari, s'està enredant el consumidor al donar-li gat per llebre, és a dir, que el contingut de l'envàs no es correspon amb la qualitat que s'oferta.

Els dos sindicats consideren indispensable agilitar la tramitació de la nova Llei de Qualitat Agroalimentària i incloure en una llista les pràctiques comercials abusives prohibides vinculades a un règim sancionador que garanteixi el compliment de la normativa i alhora que permeti la denuncia per part de les organitzacions o associacions representatives, en el cas de vendes a pèrdues pel perjudici que es provoca als proveïdors.

D'altra banda, Unió de Pagesos ha anunciat que denunciarà la cadena per presumpta venda a pèrdues en la comercialització de les ofertes de taronges. El sindicat també presentarà denúncia davant l'Agència Catalana del Consum contra la mateixa cadena per venda de taronges que, presumptament, no compleixen els requisits mínims de qualitat establerts per les normes de comercialització de cítrics que dicta la Unió Europea.

Data de Publicació 16 Gener de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " agricultura, fruticultura, ramaderia , Carrefour , JARC , preus , sindicat agrari , Unió Pagesos "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.