Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 6 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

Augmenta la crisi al sector porcí

1 fotos

Els 4 sindicats agraris coincideixen, la crisi del sector porcí és gairebé insostenible. Des de JARC denuncien que l'augment del preu de l'energia i l'encariment dels pinsos estant provocant la modificació del sistema de producció. El ramader opta ara per no finalitzar l'engreix dels animals fins als 100kg i vendre'ls quan aquest tenen 6kg o fer-ho quan ronden els 18-20kg. Unió de Pagesos calcula que s'estant perdent 10 euros per porc d'engreix i tot això tenint en compte que el 2010 no ha tingut pèrdues, però tampoc guanys. URAPAC-UPA parla d'un desequilibri gravíssim dels costos de producció que s'haurien de solucionar amb el control de la volatilitat dels mercats de matèries primeres i aportant liquiditat a les explotacions. Finalment, AEALL-ASAJA proposa els ramaders s'uneixin per fer front als costos de l'escorxador, a la compra de vacunes o a la comercialització de la carn.

Està clar que el sector pateix les conseqüències de l'encariment dels cereals. Però el que es pregunta Jaume Bernis, responsable del sector porcí de JARC, és com pot ser que els preus estiguin un 40% més alts si el cereal ha tingut la tercera millor collita de la història i els estocs són elevats. Ell parla de la malaltia de l'especulació, un virus "que ens pot tombar".

Unió de Pagesos recorda que el 2008 es van disparar els preus dels pinsos i que els productors encara no s'han recuperat de l'endeutament. A més, cal afegir-hi un encariment del pinso del 20,7%.

URAPAC-UPA ja va exigir a Brussel·les, davant COPA-COGECA i davant la Comissió Europea, noves mesures que contribueixin a solucionar la crisi del porcí.

Per últim, AEALL-ASAJA, a banda de fomentar la unió de ramaders per abaratir costos, demana un etiquetatge clar, la utilització de transgènics i proteïna càrnia per abaratir el pinso i que les grans cadenes de distribució afegeixin al preu de la carn uns cèntims d'euro per ajudar als ramaders.

Amb tot, sembla que aquest 2011 serà un any complicat pel sector porcí.

 

Data de Publicació 01 Febrer de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AEALL-ASAJA , agricultura, fruticultura, ramaderia , JARC , porcí , preus , sindicat agrari , Unió Pagesos , URAPAC "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.