Bústia de l'Altanto!!

Creus que darrerament ha augmentat la corrupció política?

Vots: 103Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
Agenda cultural del Baix Segrià
  • AVUI:
  • DEMÀ:
Bústia de l'Altanto!! - Suggerències i altres
El Temps
Avui
Temperatura: ºC
Humetat: %
ºC
ºC
Sortida de Sol:
Posta de Sol:
Demà
Màxima: ºC
Mínima: ºC
Bústia de l'Altanto!!

Tens alguna cosa a dir?

Queixes, suggerències, observacions, coses interessants, ... La bústia de l'Altanto!! t'escolta

Nom:
E-mail:
Comentari:
Suma( 9 + 7 )
B�stia de l'Altanto!! - Sugger�ncies i altres

Zona Rural

Enrere

El 80% dels consumidors prefereix la nectarina dolça enlloc de l'àcida

5 fotos

Aquest matí ha tingut lloc la 15a edició del Fòrum nacional del préssec i de la nectarina d'Alcarràs al CCM Lo Casino. Amb una assistència força elevada, les conferències han tractat aspectes com les tendències del consum, els requisits de la gran distribució, els projectes tècnics i, finalment, s'han donat a conèixer les previsions europees de collita de préssec i nectarina per la campanya 2011. El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, també ha assistit a la jornada per inaugurar-la, acompanyat del president de la Diputació, Jaume Gilabert, l'alcalde d'Alcarràs, Gerard Serra, i el president del CEAP, Carlos Montoy.

José Manuel Ferreño, consultor expert en frescos, ha parlat de les noves tendències globals del mercat, destacant la internacionalització, la presència a la xarxa i a les xarxes socials, les botigues més petites o la marca privada, entre altres. Durant la jornada també hi ha hagut lloc per la presentació del projecte pilot entre Afrucat, l'IRTA i Supermercats Plusfresc, a través del qual es va diferenciar per colors si una varietat de nectarina era àcida o dolça. També es va aplicar aquests colors als kiwis i a les pomes per tal de facilitar la comprensió del missatge. El resultat va ser un augment clar de les vendes de nectarina i la constatació que les nectarines dolces es venien molt més (80%) que les àcides (20%).

Pelegrí també ha estat present al fòrum, on ha indicat que en els últims anys, el consum de préssec i nectarina a Espanya s'ha mantingut i que l'aroma de la fruita és un dels punts clau per satisfer al consumidor.

Per últim, Manel Simón, director general d'Afrucat, ha presentat les previsions de producció de préssec i nectarina a Europa per aquest 2011. Segons Simón, la producció, si les condicions climàtiques no ho impedeixen, es preveu que sigui similar a la de l'any anterior amb 3.640.000 tones.

Respecte a la mitjana dels anys 2005 fins 2009, suposa un descens del 7%, marcada per la disminució a Grècia, Itàlia i França. Aquestes xifres representen una de les produccions més baixes d'Europa dels últims 8 anys. Aquesta tendència ve marcada pel descens de Grècia (17%), Itàlia (5%) i França (15%) dels últims anys, comparat amb un descens del 0,5% a Espanya. En territori espanyol, cal destacar que Catalunya puja la seva producció un 21% així com Aragó, Navarras i La Rioja ho fan un 11% de mitjana entre els anys 2005-2009. Aquestes dades reflecteixen la bona posició de la fruita d'ós que actualment està tenint Espanya i sobretot Catalunya.

Data de Publicació 05 Maig de 2011
Comentari Article0 comentaris    Imprimir Articleimprimir
Més notícies sobre " AfruCat , agricultura, fruticultura, ramaderia , Alcarràs , DAAM "

** L'Altanto!! no es fa responsable de les opinions que puguin manifestar els usuaris.